Det er viktig å huske at vin bare er en drink som lages når enzymene er druer eller annen frukt; gjæringsprosessen er når sukker omdannes til alkohol. Når du lager øl, er den naturlige stivelsen i bygg eller andre korn veldig lik sukker, og det er det som blir til alkohol under denne gjæringen.
Mange mennesker som til og med har en grunnleggende forståelse av vin vet at det er visse regler om hva som er og ikke er riktig når det gjelder menyen din og ditt valg av rødt eller hvitt, spesielt rødt kjøtt betyr rødvin, og alt annet betyr hvitt. Men hva er den virkelige forskjellen mellom disse to valgene, og hvordan kan du finne ut hvilken som passer best for menyen din?
Slik lages rosévin
Det er viktig å huske at vin bare er en drink som lages når enzymene er druer eller annen frukt; gjæringsprosessen er når sukker omdannes til alkohol. Når du lager øl, er den naturlige stivelsen i bygg eller andre korn veldig lik sukker, og det er det som blir til alkohol under denne gjæringen. Mange antar at enhver type vin bare er laget av druer, men det er mange frukter som kan brukes, inkludert epler, bananer, jordbær, hyllebær, bjørnebær og så videre.
Viner er oppkalt etter frukten de er laget av, og når de er laget av druer, er dette typen drue den er laget av. For eksempel er Pinot Noir, Chardonnay og Merlot alle typer druer. Hvis de ikke er oppkalt etter druene, er de oppkalt etter området de dyrkes i, for eksempel Bordeaux, Rioja, Chianti eller Kotnari.
Holdbarhet på vin
Du tror kanskje ikke det er så stor forskjell mellom rød eller hvit vin; siden det hele er druer, hvorfor gå så langt som å til og med sette regler om hvilke matvarer du skal servere den med? Vurder imidlertid forskjellen mellom kaffe og te. Du tenker vanligvis på kaffe som en drink og te som noe lettere. Kaffe har en mye skarpere smak og er vanligvis sterkere enn te. Du kan også sammenligne bil med sitron-sitron sitron brus; Cola er en tyngre drink, mens sitron-sitron soda er ferskere og lettere. Tilsvarende er rødvin vanligvis tyngre enn hvit og har vanligvis en mye sterkere smak. Det er vanligvis skarpere i smaken. Hvite viner er vanligvis friskere, lettere og har en mer fruktig smak.
Hovedårsaken til at noen viner anbefales med visse matvarer er at du aldri vil at maten skal forstyrre smaken, og omvendt. Du vil også ha noe som er sterkt nok til å utfylle smakene til maten. For eksempel har folk sjelden sjokolade; den sterke smaken på kaffe er mer egnet for søtheten av sjokolade. Vinanbefalinger er selvfølgelig ikke vanskelige og raske regler, og det er ingen grunn til ikke å blande ting sammen og holde seg til aromaen du foretrekker, uansett hva du spiser. Prøv flere forskjellige kombinasjoner og se hva som gjør ganen din lykkeligst.